Milli Savunma Bakanlığı (MSB), DENİZKURDU-II 2025 Tatbikatı'nda Deniz Kuvvetlerine ait helikopterin top, roket ve güdümlü mermi atışlarına ilişkin görüntüyü paylaştı.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "DENİZKURDU-II 2025 Tatbikatı tüm hızıyla devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimize ait AH-1W Süper Cobra helikopterlerinin top, roket ve güdümlü mermi atışlarıyla hedefler başarıyla imha ediliyor." ifadeleri kullanıldı.
Paylaşımda, helikopterden yapılan atışlara ilişkin görüntü de yer aldı.
Tam İsabet! 🎯
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 9, 2025
DENİZKURDU-II 2025 Tatbikatı tüm hızıyla devam ediyor.
Deniz Kuvvetlerimize ait AH-1W Süper Cobra helikopterlerinin top, roket ve güdümlü mermi atışlarıyla hedefler başarıyla imha ediliyor.#MillîSavunmaBakanlığı pic.twitter.com/w3k2d2oUbY
JANDARMA NATO'NUN İLK KEZ YEŞİL TAKIMINDA!
Jandarma Genel Komutanlığının siber güvenlik uzmanları, NATO'nun en gelişmiş gerçek zamanlı siber savunma tatbikatı "Kilitli Kalkan 2025"te bu yıl ilk kez "yeşil takım"da yer alarak altyapı ve senaryo oluşturma görevlerini üstlendi.
40'DAN FAZLA ÜLKE KATILDI
NATO Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi (CCDCOE) tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen ve üye ülkelerin iş birliği içerisinde hareket ederek siber saldırılara karşı bir savunma mekanizması oluşturmasını hedefleyen Kilitli Kalkan 2025 Tatbikatı (Locked Shields 2025), 5-9 Mayıs tarihlerinde Estonya'nın başkenti Tallinn'de gerçekleştirildi.
40'tan fazla ülkeden 4 binin üzerinde siber güvenlik uzmanının katıldığı tatbikatta, kurgusal bir NATO ülkesinin tüm teknolojik altyapısını hedef alan geniş çaplı siber saldırılar simüle edilirken bu saldırılara yönelik savunma senaryoları da başarıyla test edildi.
KRİTİK GÖREV!
Tatbikata, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinden katılan siber güvenlik uzmanları, bu yıl ilk kez altyapı kurulumları ve senaryo üretimi gibi kritik görevlerde sorumluluk üstlenerek ASELSAN ve HAVELSAN'ın siber güvenlik uzmanları ile birlikte "yeşil takım"da görev aldı.
Tatbikat ortamının teknik altyapısının kurulması ve karmaşık saldırı senaryolarının tasarlanması gibi ileri düzey uzmanlık gerektiren kritik görevleri yerine getiren Türk ekipleri, "bulut platformlarının güvenliği", "ileri düzey zararlı yazılım analizi" ve "web uygulamaları güvenliği" gibi önemli alanlarda Türkiye'yi temsil etti.
üyesi ülkelerden oluşturulan "mavi takımlar" ise saldırı altında olan kurgusal ülkeye destek sağlayacak "ulusal siber olay müdahale ekipleri" rolünü üstlendi.